Scheiding regelen bij conflict omgang kinderen bij scheiding
Je bent in een vechtscheiding beland - Je vraagt je af hoe het toch zo ver is kunnen komen. Jullie gunnen elkaar niets meer - Je bent gekwetst, de kinderen zijn gekwetst. Verdriet, jaloezie en het beschadigde vertrouwen, zijn de argumenten die we vaak horen. Kun je nog van elkaar opaan na alles wat er is gebeurd?
Je weet dat het eigenlijk zo niet verder kan. Er moet een oplossing komen - maar je ziet de uitweg niet. Er is zo veel gebeurd. Toch word je van ruzie maken ook ziek. Houden de kinderen er zulke leuke ouders aan over?
Soms escaleren de voormalige partners zodanig, dat ze er voor zorgen dat de ander zo min mogelijk overhoudt, en zo veel mogelijk last van de scheiding ondervindt. Dit heeft vaak te maken met geld, maar wordt helaas ook vaak over de hoofden van de kinderen uitgevochten, als die er zijn. Dan gaat het gevecht over waar de kinderen komen te wonen, en hoe vaak de ander ze nog mag zien.
Wij werken voor omgangsbegeleiding en kinderen in een scheiding vanuit Bergen op Zoom, maar ook op onze locaties in Breda, Roosendaal, Goes, Zeeland, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Bilthoven.
Vaandeldragers van de Hoop - Unieke Mediation Methode
- In de Bureau Mayet Mediation Methode gebruiken we meestal de zogenaamde “tranformatieve mediationbenadering”. Wij gaan er daarbij vanuit dat partijen aan de mediation tafel weer gaan luisteren naar elkaar, gaan bespreken wat voor hen van waarde is en wat nu echt belangrijk is voor de toekomst. Wij trekken de communicatie vlot zodat een ieder een beter begrip te krijgt van de situatie en van elkaar. Hieruit volgen vanzelf de keuzes en beslissingen die iedere partij moet maken om met elkaar tot oplossingen te komen.
- Onze Mediation Methode betekent dat je met elkaar aan tafel komt, maar wel/óók voor jezelf. Ieders belang in de echtscheiding of het conflict wordt gehoord. De mediator ondersteunt dat iedere partij aan tafel onderhandelingsvaardig is of moet worden. Onze interventies zijn erop gericht om alle partijen tot hun recht te laten komen en dat daardoor een ieder in zijn/haar kracht wordt gezet.
Mediation naast Rechtspraak - Verwijzing via de Rechtbank
Mediation naast rechtspraak houdt in dat de rechtbank of het gerechtshof waar jullie procedure loopt, je wijst op de mogelijkheid te kiezen voor mediation. Kies je voor mediation, dan is het ook mogelijk om niet-juridische aspecten in de oplossing betrekken. Dat is in een juridische procedure niet mogelijk.
In de meeste gevallen wordt de procedure stilgelegd. Komen jullie tot een oplossing dan wordt de procedure beëindigd. Komen jullie er niet of slechts gedeeltelijk uit, dan zullen wij (de rest van) de zaak terugverwijzen naar de behandelend rechter. Het beëindigen of (gedeeltelijk) voortzetten van de procedure regel je via je advocaat.
Wij leggen de afspraken en oplossingen schriftelijk vast in een vaststellingsovereenkomst. Deze kan worden opgenomen in een proces-verbaal, vonnis of beschikking. Wij bespreken van te voren met met jullie of dit mogelijk of gewenst is.
Bij de laatste bijeenkomst vullen alle partijen, advocaten en andere betrokkenen die alle bijeenkomsten hebben bijgewoond een vragenlijst in. Deze leveren zij bij ons in.
Rol van de adocaat
Tenzij jullie hier anders over besluiten zijn er geen advocaten of gemachtigden bij de mediation bijeenkomsten aanwezig. Soms is hun aanwezigheid gewenst: ze kunnen bijvoorbeeld advies geven over de haalbaarheid van een bedachte oplossing.